Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Kenderszigetelés és bioalapú anyagok egy kompakt otthonban, Hollandiában 

A ‘Sprout’ a Woonpioniers építészeti cég körkörös, bioalapú és előregyártott házkoncepciója, üvegházzal kiegészítve. Kifejlesztettek néhány szabványos modellt, amelyek kiindulópontnak vagy inspirációnak tekinthetők, de a koncepcióval sok testreszabás lehetséges. 

A holland Woonpioniers napi küldetése egy új, egészséges építési kultúra elindítása. Ennek pedig nyilván fontos része az anyaghasználat. Ezeknek a természetes, nem mérgező anyagoknak (amelyek általában kevesebb CO2-t bocsátanak ki vagy akár tárolnak is) hátránya, hogy gyakran (még mindig) valamivel drágábbak vagy munkaigényesebbek, mint a hagyományos, szennyező alternatívák, amivel a cég egyáltalán nem ért egyet. A Sprouttal lépéseket tesznek ebbe az irányba; az okos tervezésnek és a hatékony építési módszernek köszönhetően a Sprout egy teljes értékű és megfizethető bioalapú otthon.  

A Sprout Ruben & Marjolein egy kompakt, de kreatívan elhelyezett bio-otthonm mely életörömöt és meglepő tulajdonságokat kínál korlátozott számú négyzetméteren, mely a tulajdonosok, Ruben és Marjolein otthonaként épült. 

Ennek a kis „tömbnek” a teteje egyben játékos, beltéri erkélyt is képez az üvegházban, amely az emeleti hálószobából tolóajtókon keresztül érhető el. Az üvegház fennmaradó része a tágas magasföldszintnek és a kert sarkán található nagy tolóajtóknak köszönhetően magasztos karakterű, és egész évben kerthelyiségként használható.

Az átgondolt belső kialakítás ötvözi a formát és a funkciót: egyedi szekrények a lépcső alatt, integrált összecsukható asztal a konyha-étkezőben és gyönyörű tömörfából készült tolóajtó. Ily módon a kompakt otthon helyet biztosít a különféle tevékenységekhez.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg eredetileg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb