Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Hogyan támogatja a mesterséges intelligencia az építészeket és a tervezőket

Az AI-technológiák képesek megváltoztatni a szakemberek szerepét különböző területeken, beleértve az építészetet és a várostervezést. Ahelyett, hogy fenyegetésként tekintenének rájuk, az AI-eszközök további erőforrásoknak számítanak az építészek és a tervezők számára, segítik a feladatokat, csökkentik az ismétlődő munkát, és segítenek az ötletek és adatkészletek megjelenítésében.

Az olyan mesterséges intelligencia eszközök, mint a képgeneráló motorok, mint például a DALL-E, a Midjourney és a Stable Diffusion, lehetővé tették az építészek és a tervezők számára, hogy a szöveges utasításokat vizuális megjelenítésekké alakítsák át, ésszerűsítve a koncepciótesztelési folyamatot. A gépi tanulást használó generatív AI-eszközök javíthatják a tervezési folyamatot a terek optimalizálásával, tervek készítésével és a munkafolyamatok javításával.

Az olyan platformok, mint a Hypar és az Ark AI, automatizálják a tervezési folyamatokat, míg a Planner 5D integrálja a mesterséges intelligenciát a valós idejű belsőépítészeti segítség és megjelenítés érdekében.

A Drexel Egyetem kutatói olyan technológiákat fejlesztenek ki, amelyek segítségével hatékonyan felmérhetik a szerkezeti károsodásokat egy konvolúciós neurális hálózat és egy robotkar segítségével a 3D modellezéshez, ami a helyreállítási és adaptív újrahasználati projektek javát szolgálja.

Az olyan mesterséges intelligencia rendszerek, mint az Urban Insights és a Digital Twins, segítik a várostervezést azáltal, hogy megkönnyítik a városi tájak gyors prototípus-készítését és szimulációját.
Az olyan eszközök, mint a Google Tree Canopy és a MAIIA szoftver segítik az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást és az infrastruktúra tervezését a fák lefedettségének pontos mérésével és az informális települések azonosításával.

Az építészek fokozatosan beépítik a mesterséges intelligenciát gyakorlataikba a hatékonyság és az innováció fokozása érdekében. A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb