Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Gomba-micélium pavilon, mint a fenntartható színpadtervezés példája

Simon Carroll, a fesztivál díszlettervezője, hogy megkérdőjelezze a szórakoztatóipar hungarocellre való túlzott támaszkodását, fát és micéliumot hasznosított újra a korábbi glastonburyi fesztiválokról, és létrehozta a Hayes-pavilont.

A spirál alakú, paddal körülvett kialakítás gyülekező és beszélgetőhelyként is funkcionál. A cél annak feltárása, hogy a micélium, egy gombákból származó bioanyag fenntarthatóbb anyagként használható extravagáns készletek készítéséhez olyan eseményeken, mint a Glastonbury Festival.

A 26 méter hosszú, hatszögletű favázzal rendelkező Silver Hayes terepi szerkezetnek egy hosszú fala van, amelyet micélium borít be. Ez a gombák gyökérszerkezetéből termesztett bioanyag egyre népszerűbb természetes szigetelőként és tűzgátlóként.

A Biohm és a Grown gyártók micélium szigetelőlemezeket gyártottak, amelyeket ugyanúgy vágtak és kombináltak, ahogy a díszlettervezők olcsó polisztirol panelekből bonyolult készleteket készítenek a film- és zeneiparban.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb