Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Gaia: Ázsia legnagyobb faépülete

A Toyo Ito japán építész által 1979-ben megalapított Toyo Ito & Associates nevű tokiói stúdió egy hatszintes üzleti iskolaépületet tervezett, amely szinte teljes egészében tömegfából épült.

A helyi RSP Architects stúdióval együttműködésben tervezett 43 500 négyzetméteres projekt “Ázsia legnagyobb faépülete” a felhasznált fa mennyiségét tekintve.

A Föld görög istennőjéről elnevezett Gaia épülete szinte teljes egészében előregyártott tömegfa elemekből épült, a WC-ket, a földszinti födémeket és a betonból kialakított külső lépcsőházakat kivéve. A faelemeket az egész épületben nagyrészt szabadon hagyták.

A faszerkezet mellett a projekt kulcsfontosságú jellemzője, hogy annyi energiát fogyaszt, amennyit megtermel, vagyis nettó nulla üzemű. Emiatt elnyerte a Green Mark Platinum (Zero Energy) minősítést a Szingapúri Építésügyi Hatóságtól. Az országban összesen 16 épület felel meg ennek a szabványnak, és ennek fele az NTU campusán található.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb