Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Az egykori folyami kavicsbánya területén épült épület Danubio Budapest, a T2.Architects tervei alapján

A budapesti székhelyű építészeti stúdió, a T2a Architects által tervezett és a közelmúltban a Duna-parton egy egykori folyami kavicsbánya helyén elkészült Danubio Lakóház az egyedi városi és természeti környezetre, valamint a budapesti fejlesztőkre vonatkozó előírásokra reagál.

Az innovatív és egyedi tervezésekre szakosodott építészeti cég projektje nem pusztán szlogenként kezeli a fenntartható fejlődést, hanem számos meglévő, de mára elfeledett építészeti megoldás újjáélesztését, kortárs és időtlen formában való rekonstrukcióját.

A hely Budapest központjától északra, a FOKA-öböl déli oldalán található. Az öböl egykori ipari terület és kikötő volt, amelyet az 1960-as és 1990-es években építettek. A 360 lakásos lakás és a környező terület egy egyedülálló ipari „barna mezőben” épül fel, amelyet közvetlen összeköttetéssel aktiválnak. A Dunához és a panorámához.

A koncepciót először városi szempontból közelítették meg, a léptéket és a tömeg- és városkapcsolatokat térképezték fel. A cél az volt, hogy ne csupán egy tetszetős homlokzatú társasházat alakítsanak ki, hanem egy több szögből és távolságból is megtekinthető, a természetes és az épített városi környezetre egyforma részletességgel reagáló épületet.

Megoldásként egy két összefüggő felépítményrészből álló épülettérfogat jött létre, amely egyrészt követi és kihasználja a telek furcsa geometriai adottságait, másrészt dinamikusan reagál az Országos Úszócentrum szomszédos tömegére.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb