Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Fürdőszoba kialakítás bárhol: hogyan működnek a macerátorok?

Több cikket is írtunk az épületek adaptív újrahasználatáról, és arról, hogy ez a jövőben még fontosabb tevékenységgé válhat az építészetben. A belső térre összpontosítva a tereket az új igényekhez igazítja, a minőségre és a kényelemre összpontosítva, és gyakran új technológiákat beépítve. Akár egy új hálószobával, akár egy otthoni iroda berendezésével, akár egy történelmi épület irodává alakításával, az építészek kreativitása bontás nélkül is érdekes környezetet teremthet.

Ami azonban a tervezőket általában feladja a leckét, az a fürdőszobák beépítése és az ezzel járó összes bonyodalom. Egy egyszerű WC beépítése általában födémek, falak és padlók bontását, nehéz vízvezeték-szerelési munkákat és mindenekelőtt sok időt és pénzt igényel. A szivattyús rendszer azonban gond nélkül használható egy épület szinte bármelyik pontján; egy egyszerű és megfizethető megoldás, amellyel szinte bárhol kialakítható egy fürdőszoba.

A macerátor egy olyan eszköz, amely a WC-re, mosdókagylóra vagy zuhanyzóra rögzíthető, és egy gyorsan forgó rozsdamentes acélból készült vágókést használ a szilárd anyagok és folyadékok finom pasztává alakítására, amelyet aztán nyomás alatt egy kis átmérőjű csövön keresztül kilöknek.

Lényegében a szennyvíz az öblítési folyamat megkezdésekor áramlik az elszívóba, és ahogy a vízszint emelkedik, a nyomás aktiválja az egységet, melyben a rozsdamentes acél lapátok 3600 fordulat/perc sebességgel forognak, finom részecskékké őrölve a szennyvizet. Ha ez a folyamat befejeződött, a szennyvizet egy kis átmérőjű, általában 3/4 vagy 1 hüvelykes csövön keresztül a talajba vagy a szeptikus tartályba szivattyúzzák. Ezt sokkal könnyebb a helyszínen telepíteni.

A rendszer fő előnye, hogy az épület kész padlózatára, a legkényelmesebben az alaprajzba telepíthető, anélkül, hogy ásni vagy vízelvezetést telepíteni kellene. Az egyetlen vízvezeték egy vízellátási pont és egy lefolyónyílás a hátsó részen a mosogatókból, zuhanyzókból és WC-kből származó hulladék összegyűjtésére. Ez lehetővé teszi, hogy egy teljes fürdőszobát félnapos munkával szereljenek fel.

A piacon kapható választék közül a Saniflo SANIMULTI egy kereskedelmi projektekhez ajánlott bővítő rendszer (8 méteres függőleges emelőkapacitása miatt), és könnyen elrejthető a különböző stílusú változatokban. A SANIMULTI egy sokoldalú macerátor, amely két különböző csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, így minden típusú alkalmazáshoz ideális. Kis méretének köszönhetően könnyen elrejthető a WC mögött vagy a fürdőszobaszekrényben. Még ha az eszköz látható is marad, diszkrét kialakítása nem zavarja a tér esztétikáját.

Forrás: www.kp.hu

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb