Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld Építés Hete - MakészZÖLD ÉPÍTÉS HETE szeptember 12-16.Zöld építészet

Egy évre 2643 forintos az összes rezsiköltsége ennek a felújított háznak

Szedres, hagyományos régi ház felújításának bemutatása. Lehet egy éves rezsiszámla 2643 forint??? Igen!
A családi ház egész éves hűtés+fűtés+melegvíz+világítás+konyha+egyéb használati energia számlája mindösszesen 2560 forint!

Hagyományos, régi építésű házak tulajdonosai, a rezsi drasztikus növekedése miatt most nagy bajban vannak.


Az Interhaus Barta Kft tulajdonosa, előre gondolkodott, már korábban felújította házát.

Az épület, ami már felújítva a képeken is látható, kicsit lepukkant állapotú volt.

Mivel építőipari kivitelezéssel foglalkozik, így viszonylag egyszerű volt átgondolni, mit lehet, és mit kell tenni a ház jó működése érdekében.
Ő már tavaly is, mint azért vannak hazánkban jó néhányan, elvetette a földgáz használatát. Egyrészt úgy gondolta, hogy először a hőveszteség csökkentésével foglalkozott, körbe szigetelte a házat.
Ez nem volt egyszerű feladat, mert 3 féle falszerkezetből készült a ház.
Első része téglából, majd tégla és vert vályog, és a vége döngölt fal. Így az egységes hőátbocsátási tényező érdekében, elöl polisztirol, utána kózetgyapot, majd a végén átszellőztetett fagyapot a hőszigetelés, Természetesen a nyílászárókat is kicseréltette, u=0,7W/nmK értékűekre, a padlástérbe pedig 30 cm vastagságú fújt fagyapot hőszigetelést készített!

Az épület fűtése, hűtése, melegvíz ellátása, világítása, konyha működtetése elektromos árammal történik. Az áramszolgáltatás 10kW-os napelem rendszerrel történik, aminek elszámolása ad.vesz órán keresztül történik. Így a teljes rezsiköltség, a vízhasználat kivételével, a csatolt számlán lévő költségbe került!
Tehát a felújítással érjük el a legnagyobb rezsi csökkentést, viszont ára is van, egy ekkora ház ilyen jellegű teljes felújítása átalakítása meghaladhatja a tíz millió Ft-ot.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb