Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Döngölt föld egy párizsi lakossági projektben

A francia Déchelette Architecture építészeti cég egy párizsi városi ház és művészműterem építéséhez döngölt földet integrált a szerkezetbe. A Casa Francát a cég az „erdő ódájaként” tervezte, a döngölt föld mellett más a bioanyagokat, köztük CLT-rétegragasztott tömör fát is alkalmazott.

Az ingatlan Párizs város 18. kerületében található, és összesen 400 négyzetmétert foglal el. A tulajdonos és a helyi művészek lakótereinek kombinációját tartalmazza, valamint a Greenline Alapítvány jótékonysági központját. Ez utóbbi szervezet a művészet felhasználásával ösztönzi az erdők megőrzését.

Az alapítvány küldetésének megfelelően a Déchelette Architecture kijelentette, hogy a Casa Franca tervezése az „erdő ódája”, és a bioanyagok, köztük a keresztezett faanyag (CLT) és a döngölt föld felhasználására összpontosított. A projekt egy kísérleti műterem, kiállítási helyszín és lakóház funkcióit ötvöző térként készült. Úgy tervezték, hogy tiszteletben tartsa korunk ökológiai kérdéseit.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb