Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Az AMDL Circle egy energiasemleges média homlokzatba burkolta a Basel pavilont

Az AMDL Circle és Michele De Lucchi által tervezett Novartis Pavillon egy gyűrű alakú szerkezet, és egy oktatási és információs központ új otthona a svájci bázeli városban. A Rajna folyó partjára néző épület önálló művészi installációként működik a zöldellő park között, mindössze néhány lépésre a Novartis Campustól.

A projekt egy, az Iart interdiszciplináris tervezőstúdió által létrehozott technológiai színváltó homlokzattal rendelkezik, amely arra készteti a járókelők kíváncsiságát, hogy jöjjenek közelebb, és fedezzék fel, mi van benne. Az oktatás, a tudás és a felfedezés szimbólumaként erőteljes sziluettjét a teljesség és teljesség fogalmát képviselő kör egyetemes szimbolikája ihlette.

Ez az innovatív architektúra nyitva áll a nyilvánosság előtt, és gyűjtőközpontként jelenik meg, ahol különböző tudományágak találkoznak. A több mint 40 méter átmérőjű külsőt egyetlen tető borítja, amely maga is kommunikációs eszközzé válik. Az éjszaka folyamán a boríték dinamikus animációkkal világít, amelyek a régió jeladójaként jelennek meg.

2017-ben egy nemzetközi tervpályázatot követően a milánói székhelyű stúdiót választották ki az új épület tervezésére, az orvosi társaság szervezésében Vittorio Magnago Lampugnani irányításával. Az építészet finoman épül be a Gunther Vogt által tervezett parkba, különböző megközelítéseken keresztül, a Campusból, a folyó mellett futó gyalogos ösvényről és a parkolóból.

 Az AMDL Circle és Michele De Lucchi építménye dombtetőn elhelyezkedő fekvésének köszönhetően nem zavarja a park ösvényeinek harmóniáját, hanem a természeti környezet látványos kilátásait élvezi. Eközben az épület alatt kialakított sétányok szimbolikus gesztusként jelennek meg, amely az orvostudomány és a társadalom különböző világai közötti integrációt képviseli.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb