Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Belsőépítészeti inspiráció: mi az a “gofri” mennyezet?

A mennyezet gyakran marad rejtve a szemünk elől, ezért sokszor ez az utolsó felület, amelyre a szakemberek gondolnak belsőépítészeti szempontból. Pedig az akadálymentes vakolat vagy beton kiterjedt síkja sokkal több kreatív szabadságot kínál, mint gondolnánk. 

A modern tervezési szabályok megkövetelik, hogy a mennyezetet tisztán tartsuk. Nem egy teleszkópos felmosófelszereléssel, hanem a popcorn spray, a faforgács tapéta vagy a vakolat mintázatának eltávolításával, amelyek a saját mennyezetekkel kapcsolatos emlékeimben kísértik a múltat.

Míg sok ügyfél beletörődéssel áll hozzá a tiszta vonalak iránti kortárs igényhez, és egyszerű vakolatfelületek mellett dönt, más, merészebb ügyfelek felismerik a mennyezetben rejlő kreatív lehetőségeket.

A gofri- és kazettás mennyezetek általában négyzet alakú rácsmintázattal rendelkeznek, de esetenként geometrikusabb, hogy mélységet vagy fényt adjanak, vagy hogy támogassák a nagyméretű belső tereket.

Íme egy válogatás olyan projektekből, amelyek vagy hozzáadnak, vagy felfedik a “gofri” és kazettás mennyezeteket, hogy megváltoztassák a szoba építészeti hangulatát. Kényelem és csendes kényelem hozzáadása, a fény vagy a fényhatások irányításának segítése, valamint a színek és anyagok kontrasztjának finom lehetőségeinek biztosítása.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb