Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Adaptációs építészeti projekt: volt szénbányából lett közösségi/kulturális tér

A Mineless, a DIVOOE ZEIN Architects szénbánya-helyreállítási projektje a tajvani Új-Tajpej városában, a Chungyi szénbánya egykori logisztikai létesítményét a történelmet és a természetet harmonizáló szentélyté alakította.

A 2023-ban elkészült, újragondolt 790 m²-es tér a csapat aprólékos kutatásának és tervezésének bizonyítéka. Az eredeti bányászati létesítmény fennmaradt maradványait, egy vadon élő gyógynövénytea boltot, egy kis színházat és egy meditációs csarnokot magában foglaló átalakítás a kortárs használatot integrálja a pusztuló ipari struktúrákba, és a régi és az új egyedülálló keverékét hozza létre.

A helyreállítás középpontjában az eredeti szerkezetek megőrzése állt, reverzibilis módszerekkel, amelyek ártalmatlanok a történelmi épületekre. Az elsődleges anyagok közé tartozik az olajhéj fényű fekete vas és az újrahasznosított régi fa, amely tökéletesen illeszkedik az eredeti építészeti stílushoz. Az őshonos növények használata tovább gazdagítja a tájrendezést.

Három év kutatás, tervezés és építkezés után a Mineless nyugodt szentélyként áll a hegyvidéki szénbánya maradványai között. A DIVOOE ZEIN Architects olyan teret képzelt el, amely elősegíti az önmagunkkal, a nyugalommal, a történelemmel és a természettel való kapcsolatot.

A cikk eredetileg a www.kp,hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb