Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Abdalla Almulla tervező installációt készített a pálmafák minden részének felhasználásával

Abdalla Almulla tervező installációt készített a Dubai Design Week alkalmából. A „The Palm” a pálmafa minden részének felhasználásával készült, szőtt levélszőnyegekkel és pálmafából készült mennyezettel.

DUBAI: A közelgő COP28-cal összhangban, amelyre Dubaiban kerül sor idén november 30. és december 30. között. 12 A Dubai Design Week e kiadása a globális klímaváltozásra megoldások megtalálása érdekében a fenntarthatóság témájára összpontosít, és arra, hogy a tervezők és építészek hogyan készíthetik el munkáikat környezetbarát anyagok és eljárások felhasználásával.

Évente kerül megrendezésre az Abwab, ami arabul „ajtókat” jelent, és amely a Közel-Keletről, Észak-Afrikáról és Dél-Ázsiáról szóló munkák megbízásáról szól a helyi és regionális kreatív tehetségek támogatása céljából.

Az idei Dubai Design Week alkalmából Abdalla Almulla emirati építész megalkotta a „The Palm” című, nagyszabású, szabadban elhelyezett installációt, amely teljes egészében az Egyesült Arab Emírségekben őshonos pálmafa egyes részeiből készült.

„Az idei Abwab feladatom egy olyan koncepció kidolgozása és kivitelezése volt, amely bemutatja, hogyan lehet fenntartható erőforrásokat hasznosítani az építészetben” – mondta Almulla.

„A szűkösség koncepciójával vezérelve, és hű maradva a fenntarthatósági témához, úgy döntöttem, hogy kihasználok egy meglévő természeti erőforrást, kreatívan újrahasznosítva azt, hogy funkcionalitását az eredeti hatókörén túl is kiterjesszük” – mondta. „Célom az volt, hogy kiemeljem a helyben bővelkedő pálmafa figyelemre méltó sokoldalúságát, bizonyítva, hogy képes megfelelni a különféle emberi szükségleteknek.” -tette hozzá.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb