Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Holcim: a fenntartható építészet előmozdítása szén-dioxid-leválasztáson, -hasznosításon és -tároláson keresztül

Ahogy világunk egyre inkább urbanizálódik, az erős, megbízható építőanyagok iránti kereslet folyamatosan nő. A cement, a beton elsődleges alkotóeleme döntő szerepet játszik az építészeti, mérnöki és építőipari (AEC) iparban.

A fenntarthatóság azonban az építészek fő szempontja, akiknek egyensúlyba kell hozniuk a beton sokoldalúságát és tartósságát a környezeti hatásokkal.

Történelmileg a cementgyártást nehéz volt dekarbonizálni, de a Holcim, a fenntartható építési megoldások globális vezető vállalata ezen változtat. A szén-dioxid-leválasztási, -hasznosítási és tárolási (CCUS) technológia használatával a Holcim nettó nulla cementet állít elő, forradalmasítva ezzel az építőipart a jövő generációi számára.

A beton az az alap, amelyre világunk nagy része épül, a lakhatástól és a közlekedési infrastruktúrától a magasba tornyosuló felhőkarcolókig. Sokoldalúsága és újrahasznosíthatósága ellenére a cementgyártásból származó magas CO₂-kibocsátás miatt a beton környezeti szempontból nem fenntartható megoldás. A kihívás ezután a cementgyártás dekarbonizálása lesz, és a Holcim vezeti az utat.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb