Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Programok

Nemzetközi Zöld Építészet Hete szeptember 23-29. MAKÉSZ tagok programjai

Nemzetközi Zöld Építés Hete a 2019-es évben szeptember 23 és 29. között lesz.

Minden évben más a tematika. A #BuildingLife szlogen alatt arra összpontosítunk, hogy tudatosítsuk az épületek szén-dioxid-kibocsátásának mértékét annak teljes életciklusa alatt a tervezéstől, az építőanyagok gyártásán, a ház kivitelezésén és üzemeltetésén át, annak lebontásig.

A cél, hogy olyan termékek legyenek ösztönözve, melyek a legkisebb lábnyomot hagyják a témában a környezetünk védelme érdekében.

A Nemzetközi Zöld Építés Hetét a World Green Building Council indította el, melyet Magyarországon a HuGBC testesít meg.

Megdöbbentő tény, hogy a lakások, házak, irodák, ipari épületek felelősek a föld szén-dioxid-kibocsátásának 39%-ért, melyből 28% az üzemeltetésből származik, a maradék 11% a gyártásnál keletkezik.

Az igazi cél, hogy 2050-ig teljes mértékben szén-dioxid semleges épületeink legyenek a földkerekségen.

A Green Walkot a HuGBC szervezi, melyet 2013 óta rendez az egyesület. A korábban csak irodaházakat bemutató programba idén már ökohajó, strand és családi ház is bekerült. A szakmai vezetésű séták alatt 6 napon át közel 20 épületbe várják a szakma képviselői. Részletek ide kattintva elérhetőek.

A MAKÉSZ tagok is készültek a Zöld Építészet Hetére különböző programokkal, melyet az alábbiakban tekinthet meg:

Ubrankovics Kft. programja:

 • Szeptember 24-27-e között Nyílt napot tart, ahol az üzemet lehet meglátogatni, hogyan készülnek a környezetbarát házak falai.
  Bővebb információ: https://ubrankovics.hu/

Kattintson a kis képekre és tekintse meg nagy méretben az Ubrankovics Kft képeit

Kp Sales House Kft (készházportál) programjai: 

Két programot kínálunk a kedves látogatóknak.

 • Az egyik program a 2019.09.27-én pénteken lesz, a tököli bemutatótermünkben, ahol kollégáink az acélszerkezetes és a favázas alacsony és nulla energiás építési rendszerekről tartanak nyílt napot. Megtekinthetőek a rétegrendjeink, valamint az összes felmerülő kérdésre szakembereink azonnali választ tudnak adni. Aki elhozza a saját terveit, annak még aznap árajánlatot fogunk adni a szerkezetkész állapot elkészítésétől a kulcsrakész állapotig. Aki pedig ezen a napon találkozik kollégáinkkal, az családi ház megrendelés esetén egy 600 ezer forint értékű felső kategóriás masszázsfotelt kap ajándékba.
 • A másik programunkat 2019.09.28-án szombaton rendezzük meg. Megtekinthető lesz egy most épülő, addigra 95%-os készültségű, nulla külső energiával működő autonóm, 4 évszakos bemutató mobilházunk, mely 44 m2-es alapterületű. Ez a mobilház a most bevezetésre kerülő PuzzleHome építési rendszer egy blokkja, mely alkalmas arra, hogy több PuzzleHome blokk egymás mellé sorolásával több százféle alaprajzú és funkciójú épületet hozzunk létre bárhol, akár közmű nélküli területen is. Az igazi pozitív tulajdonsága a nulla külső energiaigény mellett, hogy ez a legideálisabb otthon megoldás fiatal kezdő párok számára, hiszen 36-48 m2-es induló mérettel kész lakást biztosítunk, majd 18 m2-es, illetve 24 m2-es blokkokban bontás nélkül bővíthetőek. Mindig csak azért kell fizetni amire szükség van, hiszen a legtöbb szülői házból „kirepült, fecskeházas” fiatalnak nincs anyagi kerete és igazán szüksége sem a 100 m2-es családi házra. Opciós listából választható felszereltség és műszaki tartalom összeállítás, mint egy új autó opciós listája.
  Ugyanitt megtekinthető egy frissen elkészített modern, energiatakarékos hőszigetelést gyártó üzem.
  Helyszín: Héhalom település, Úttörő utca 1/10. Kp Sales House Kft, hőszigetelő üzeme. (Az utcában ez az egy ipari ingatlan található) http://kp.hu

Grandács Kft programja:

 • 2019.09.25  szerda. Látogatás bejelentkezés szerint: 08.00-12.00 óra között, ahol megtekinthető a Grand-Ács aktív készháza, mely egyébként Magyarország első aktív háza, ami az idén már 10 éves! Cím: 2084 Pilisszentiván, Jóreménység utca 15. érdeklődés: a.palocsay@grandacs.hu, molnar.szabolcs@grandacs.hu
 • 2019.09.25. szerda. Látogatás: 13.00-15.00 Grand-Ács automata készház gyára. Az ország első, automatizált készház gyára. Beruházás: 2009. cím: Esztergom Kertváros Retek utca 6.

https://www.grandacs.hu

Kattintson a kis képekre és tekintse meg nagy méretben a Grandács Kft képeit

Berger készházak programja:

 • Magyarország legnagyobb, és legkorszerűbb CNC vezérlésű készház üzemében lesz nyílt nap. szeptember 27-én

Infó: https://bergerhazak.hu/

Kattintson a kis képekre és tekintse meg nagy méretben a Berger házak képeit

Variosystem Kft programja:

 • Martonvásári üzemben lesz nyílt nap szeptember 28-án, ahol ezekben a napokban környezetbarát társasházat gyártanak, bio építési termékekből, lágy farost anyagokból.
  Bővebb info: https://variosystem.hu/

Solar Decathlon Szentendre program (csak regisztrációval)
Részvételi szándék jelzése, készház érdeklődés a Solar Decathlon kiállítással kapcsolatosan: zalavarimark@kibbau.hu

 • A Miskolci-Pécsi és egy Algír Egyetem tervezett, az Interhaus Barta Kft épített. Ez a ház sok innovatív ötlettel készült. A kedves megrendelők sok hasznos ötletet szerezhetnek a leendő családi házuk építéséhez. Érdekesség a gravitációs szellőzés, a lágy farost szigetelés, az agyag és vályog korszerű használata.
 • Ugyanitt tájékoztatót tart a készház technológiáról, a környezettudatos (zöld) építészetről, cégekről Kárpáti József ÉVOSZ/MAKÉSZ Tagozati elnök, Zalavári Márk pedig a technológiáról. (Interhaus Barta Kft)
 • Bíró Péter a természetes építőanyagokról, agyagról, vályogról, vályog rostlapról, a Naturica-group kft képviseletében tart előadást. (www.valyogvakolat .hu)
 • (Az épületről infó Youtube Horváth András blogja) Szeptember 27-28, 11:00-17:00-ig. http://handras.hu/kadar-kockabol-luxus-okohaz/

A helyszínen lehet készházak jövő évi kivitelezésére ajánlatot kérni, tervezést megrendelni, gyártókról, technológiákról, kivitelezőkről információt kapni.

 • Általában a készházakról, technológiákról cégekről Kárpáti József tud felvilágosítást adni: karpati.jozsef@emoton.hu
 • Vályog és bio építészet: info@naturicagroup.hu

Képek a modern köntösben elkészített Kádár kockáról. Kattintson és nézze meg nagy méretben.

Pilisjászfaluban a Somlyó Lakóvölgy programjai:

 • Ennek a lakóvölgy kivitelezésnek az Öko, a környezettudatos építészet a célja. Megkezdődtek a környezettudatos családi házak építései. Nyílt napot tartunk a Zöld Építészet hete alkalmából szeptember 26-án csütörtökön, és 29-én vasárnap 10:00-től 16:00-ig, a hol a Mintaházon és a telkeken kívül, az épülő környezettudatos készházakat is meglehet tekinteni.

Bővebb információ: http://somlyolakovolgy.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb