Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Az UREHERIT egyesíti az európai és ukrán építészeket a kulturális örökség megőrzése és helyreállítása érdekében

A hároméves projekt során európai és ukrán örökségvédelmi szakemberek, építészek, tervezők, mérnökök, más szakemberek, az ukrán városok helyi önkormányzatainak és közösségeinek tisztviselői kutatások, műhelyek, nyilvános beszélgetések, rendezvények, folyamatos szakmai fejlődés és építészeti oktatási programok révén elemezni fogja az ukrán kulturális örökség védelmével és helyreállításával kapcsolatos témákat.

A projektet a Litván Építészszövetség kezdeményezte, az Európai Unió Kreatív Európa programja társfinanszírozásával. Ez az első alkalom, hogy az építészeti szervezetek ilyen széles nemzetközi konzorciuma összefog az ukrán örökség és kultúra megőrzését célzó közös eredmények elérése érdekében.

A projekt az örökséggel, mint a fenntartható kulturális, társadalmi, környezeti és gazdasági fellendülés erőforrásával foglalkozik, miközben megoldja a nemzeti és helyi kulturális identitás megőrzésével, újradefiniálásával és kiemelésével kapcsolatos kihívásokat, és tükrözi az emlékezetet az újjáépítésben.

A projekt résztvevői megosztják egymással tudásukat és tapasztalataikat, és kísérleteznek azzal a céllal, hogy kompetenciákat építsenek az örökségvédelem, a kulturálisan értelmes tervek és projektek regenerálására, valamint a helyi közösségek megerősítésére, mint az új, demokratikus és fenntartható Ukrajna építésének eszközére.

A projektet a 11 szervezetből álló Konzorcium valósítja meg: Litván Építészszövetség (a projekt koordinátora), Svéd Építészek, Ausztria Építészek és Okleveles Mérnökök Szövetségi Kamara (BKZT), Dán Királyi Akadémia. Műszaki és Építészeti Intézet (IBT), Román Építészrend, Építészek, Tervezők, Tájtervezők és Természetvédők Országos Tanácsa (CNAPPC, Olaszország), Német Építészek Szövetségi Kamara (BAK), Észt Építészek Szövetsége, Országos Szövetség Architects of Ukraine, Ro3kvit: Urban Coalition for Ukraine, Kharkiv School of Architecture, az Építészek Tanácsa, mint társult partner.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb