Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A pigmentált beton szerepe a latin-amerikai lakásépítészetben

A pigmentált beton használata a latin-amerikai építészetben egyre elterjedtebb és nagyban befolyásolja a kortárs építészeti kifejezésmódot. Ez jól látható a közelmúlt építési projektjeiben, a Pezo von Ellrichhausen által tervezett chilei INES innovációs központtól kezdve a mexikói Teotitlán del Valle-i PRODUCTOR közösségi kulturális központig.

Bár a pigmentek betonhoz való hozzáadását gyakran esztétikai célokkal hozzák összefüggésbe, és különböző középületek és intézmények építésénél alkalmazzák, valójában a régióban lakóházak és lakótömbök esetében is alkalmazták, hogy kiemeljék a különleges jellemzőket és integrálják a volumetrikus kialakítást. A volumetrikus tervezés fontos elem a kontextusában és környezetében.

Az alábbiakban olyan tipikus latin-amerikai házakat mutatunk be, amelyek pigmentált betont használnak a morfológiájuk bizonyos jellemzőinek kiemelésére, a környező tájba való integrálására és a lakók számára differenciált élmény megteremtésére.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb