Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Rólunk írták

A piac 20 év után elfogadta a könnyűszerkezetes technológiát

Szinte teljesen eltűnt a könnyűszerkezetes technológiával szembeni kezdeti megrendelői bizalmatlanság.

Egyre többen döntenek személyes tapasztalatok alapján, ismerősök ajánlására a készházépítés mellett – mondja Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) könnyűszerkezet-építő tagozatának elnöke.

Az elmúlt 20-22 évben körülbelül 35 ezer készházat vásároltak és építettek fel Magyarországon, a pontos méretre gyártott, gyorsan felépíthető, modern, energiatakarékos épületek iránti kereslet a 85 százalékos visszaesést hozó 2008-as válság után először 2016-ban pörgött fel, de akkor rendkívüli mértékben, csaknem a háromszorosára.

Ennek következtében 2017-2018-ra telítődött a kapacitás, viszont az egy- és kétlakásos épített épületek piacán 15 százalék körüli részarányt ért el a könnyűszerkezetes szakma az ezredforduló előtti 3 százalékhoz képest.

A mostani forgalomnövekedés nagyon alacsony bázisról indult – teszi hozzá Kárpáti József –, a válság csúcspontján évente csupán 130-150 készház épült.

A cikk folytatását az alábbi linken lehet elérni: https://www.vg.hu/vallalatok/ingatlan/ismet-felvirradt-a-hazgyarak-kora-2-1429054/, vagy el lehet olvasni a Világgazdaság 2019. márciusi utolsó számában

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb