Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A keret nélküli ablakoktól a tolóablakokig: 20 ablaktípus építészeti projektekhez

Amikor a gyerekek megtanulnak házat rajzolni, mindig négy alapvető elemet rajzolnak: falakat, egy csúcsos nyeregtetőt, ajtókat és egy vagy több ablakot.

A megszokott épületelemek mellett az ablakokat mindig is elengedhetetlen épületelemnek tekintették, mert számos funkciót töltenek be: kilátást, természetes fényt, természetes szellőzést biztosítanak, kizárják a hideget és a meleget, védenek a külső veszélyektől és javítják a homlokzat esztétikai megjelenését. Erős költői vagy szimbolikus értékkel is társulnak. Lehetővé teszik az ember számára, hogy kapcsolatba lépjen a környezettel és élvezze azt, legyen az egy gyönyörű természeti táj vagy egy sűrű városi környezet. Az épület fontos részeként az ablakok vizuális hidat képeznek belül és kívül, és változást kínálnak a mindennapi élethez.

Fontos, hogy olyan ablakokat válasszunk, amelyek a számunkra megfelelő praktikus és dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek. Meg kell felelniük bizonyos helyigényeknek, egyedi felhasználói igényeknek, és a meglévő feltételeknek, mint például a tájolás, az éghajlat és a hely. A választás azonban nagyon nehéz lehet, mivel számos lehetőség áll rendelkezésre a piacon. Az ablakok mérete, vastagsága, üvegtípusa, keretanyaga, mozgása, tömítési módja és átlátszósága változó. És mintha a kiválasztás nem lenne elég bonyolult, a modern technológia is innovatív üvegtulajdonságokat fejlesztett ki, a tűzálló ablaküvegtől a biztonsági és hangszigetelő tulajdonságokig.

Mindezek a tényezők, különféle kombinációkban, jelentős hatással lehetnek a szellőzésre, a világításra, az energiahatékonyságra, a biztonságra, a projekt identitására és az esztétikai nyelvezetre.

Az építészek, tervezők és lakástulajdonosok választásainak inspirálása céljából, bemutatunk az Architonic katalógusában is megjelent 20 ablaktípust, nyitási irány és mozgás, forma, vázanyag és teljesítményjellemzők szerint csoportosítva. Természetesen ezek a funkciók gyakorlatilag korlátlan számú konfigurációban kombinálhatók. Íme:

Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb