Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A KPMB a Fibonacci-szekvencia mintájára tervezte a kertészeti központ tetejét

A Fibonacci-szekvencia mintájára kialakított spirális kábelhálós tető egy új nyilvános üvegház tetején áll, amelyet a kanadai KPMB Architects stúdió tervezett Winnipegben. Az Assiniboine Parkban, Winnipeg belvárosa mellett található a Leaf egy 35 hektáros (14 hektáros) komplexum, amely egy központi üvegházépületet, valamint 30 hektáros (12 hektáros) közkertet és zöldterületet foglal magában.

A 2022-ben elkészült Leaf üvegház négy különálló növényi biomát, egy tantermet, egy éttermet és egy kávézót tartalmaz, és nyilvános látványosságnak szánták, amely a „növények és emberek közötti kapcsolatokra” összpontosít.

A KPMB Architects az Architecture49-el és a Blackwell Structural Engineers-szel együttműködve dolgozta ki a tervet. „A The Leaf számára olyan transzcendens élményt akartunk létrehozni, amely a természetet és a fenntarthatóságot helyezi a középpontba” – mondta a KPMB partnere, Mitchell Hall.

„Az építészet túlmutat ezen éghajlati biomák elhelyezésére és bemutatására. Maga az épület a természet szépségének ódájaként készült, így a látogatók már az első pillantástól érezhetik a föld és a környezet iránti tiszteletet.”

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb