Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A BIG-et jelentették be a NEOM úszó megaprojektjének, az Oxagonnak főtervezőjeként

A 2023-as Velencei Építészeti Biennálén a dán Bjarke Ingels Group-BIG stúdiót jelentették be a szaúd-arábiai NEOM fejlesztés egyik jelentős elemének, az Oxagon úszó kikötővárosnak a masterplannereként.

A „világ legnagyobb úszó építményeként” ünnepelt OXAGON a NEOM délnyugati régiójában épül, a szaúdi hatóságok által elképzelt ambiciózus új megavárosban, amely 33-szor akkora lesz, mint New York City. A figyelemre méltó fejlesztés az OXAGON-t úgy fogja tartalmazni, hogy a szerkezet fele a Vörös-tengeren úszik majd, amely átlagosan 500 méteres mélységgel büszkélkedhet.

A Zero Gravity Urbanism elnevezésű kiállításon a Neom projekt különböző közreműködői mutatkoznak be, köztük a brit Adjaye Associates, az osztrák Coop Himmelb(l)au és Delugan Meissl Associated Architects, az olasz Studio Fuksas és Luca Dini Design and Architecture, valamint a német LAVA. A Velence festői Grand Canal csatornáján található művészeti galériában megrendezett kiállítás bepillantást enged a jövő városaiba, amelyeket a Szaúd-Arábia északnyugati régiójában, a kiterjedt Neom projekt részeként alakítanak ki.

A kiállításon belül a látogatók számos figyelemre méltó projekt részletes modelljeit és vizualizációit fedezhetik fel, mint például a The Line – egy 170 kilométeres tervezett lineáris város – és más figyelemre méltó fejlesztések, mint a Trojena síközpont, a Sindalah szigeti üdülőhely és a BIG-nek tulajdonított Oxagon jellegzetes kikötőváros. Az Oxagon nyolcszögletű kikötő kialakítású, a város egy része a szárazföldön található, míg egy jelentős része úszószerkezetként nyúlik a Vörös-tenger vizébe.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb