Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A BIG, az ICON és Lennar bejelentette a 3D-nyomtatott otthonok közösségét Texasban

A nagyméretű 3D nyomtatás úttörője, az ICON bejelentette egy 3D-nyomtatott 100 otthonos közösség felépítését, amelyet a BIG – Bjarke Ingels Group közösen tervezett és Lennar fejlesztett ki.

Az Austintól északra, Georgetown városában található „The Genesis Collection at Wolf Ranch” lesz a világ első és legnagyobb lakótelepe, amelyet additív építési technikákat integráló robotflotta épített.

A 3D nyomtatás digitális lehetőségeit fenntartható funkciókkal, megfizethető áron ötvözve a projekt célja, hogy támogassa a lakhatási válságot Austinban, az Egyesült Államok egyik legdinamikusabb és legnövekvőbb városában, ahol az új Tesla Gigafactory és más óriások, például az Apple, a Google, a Microsoft és az Oracle otthona.

Az ICON Vulcan építési rendszerével nyomtatva a házak egyfajta 3D-nyomtatott falat tartalmaznak, amely Lavacrete néven ismert cementalapú anyagot tartalmaz. A falakat rétegről rétegre létrehozva egy fúvókán keresztül, a szerkezet úgy épül fel, hogy nincs szükség extra alátámasztásra vagy felületkezelésre, kevesebb veszteséget és időt jelent. A korábbi prototípusok alapján egy 90-200 négyzetméteres ház építési ideje körülbelül 5-7 napos nyomtatás, ami jelentős ütemcsökkenést jelent a hagyományos technikákhoz, például a favázhoz képest, amely ugyanazon a területen 16 hetet is igénybe vehet.

A kortárs texasi ranch stílus továbbfejlesztett kifejezését a nagyvonalú, dupla magasságú lakóterek és a természetes és minőségi anyagokból álló anyagpaletta egészíti ki, amely nyomott faltextúrát, polírozott betonpadlót, 7″ ablakokat és beépített bútorokat tartalmaz. A robusztus 3D-nyomtatott falak integrált szolgáltatásokkal kiemelkedő energiateljesítményt kínálnak, és fémtetőkkel és fotovoltaikus elemekkel vannak ellátva, javítva a komplexum fenntarthatóságát és rugalmasságát. A közösség nyolc, 150-200 négyzetméteres alaprajzot kínál majd 24 féle magasságban.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb