Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Szakmai cikkek

2019-es minimális építőipari rezsióradíj

Az Építőipari Ágazati Párbeszéd Bizottsága az ÉVOSZ szakértőinek ajánlása alapján minden évben kidolgozza a minimális építőipari rezsióradíj összegét. Ez az összeg a 2019. évben általános forgalmi adó nélkül: 3.730 Ft/óra.

Szakmai konszenzussal – a vállalkozások előző évi tényadatait, valamint az aktuális bérezési, adózási jogszabályokat alapul véve az Építőipari Ágazati Párbeszéd Bizottsága az ÉVOSZ szakértőinek ajánlása alapján minden évben kidolgozza a minimális építőipari rezsióradíj összegét, amely 2019. évben általános forgalmi adó nélkül: 3.730 Ft/óra

Ez az építőipari rezsióradíj magában foglalja mindazokat a költségelemeket, melyek minimálisan szükségesek egy építőipari vállalkozás jogszerű működéséhez, és tartalmazza az adójogszabályok által minimálisan elvárt (2% árbevétel-arányos) eredményt is. Tavaly az építőipari minimális rezsióradíj 3.300 Ft/óra volt.

A 2019. évi minimális építőipari rezsióradíj változását meghatározó módon az elvárt bérminimum emelkedése, a csoportos személyszállítás költségnövekedése, a munkahelyi irányítás költsége, a szállás- és biztosítási költség emelkedése indokolja – olvasható az ÉVOSZ közleményében.

Forrás: ÉVOSZ

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb