Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

12 nagyszabású építészeti projekt, amely a 2023-as évben valósul meg

Az új év üdvözléseként összegyűjtöttük a 12 legérdekesebb és legszokatlanabb építészeti projektet, amelyek várhatóan 2023-ban fejeződnek be, köztük egy brutalista piramis felújítását és egy erdőszerű könyvtár terveit. Olvass tovább:

Az MVRDV által tervezett piramis Tiranában, Albániában

Az MVRDV több projektje is átadásra kerül 2023-ban, de az egyik legkiemelkedőbb közülük egy 1980-as évekbeli brutalista piramis felújítása Tiranában; a Pyramid of Tirana, romlott állapotú épületet ifjúsági központként nyitják meg újra, amely kávézókat, stúdiókat és tantermeket tartalmaz majd az albán fiatalok számára, amelyeket ingyenesen vehetnek igénybe. A piramist eredetileg 1988-ban építették Enver Hoxha egykori kommunista vezetőnek szentelt múzeum számára, de három évvel később, a kommunizmus bukását követően bezárták.

Sub-Center Könyvtár, Kína, Snøhetta által

Snøhetta norvég építészeti iroda, amelynek székhelye Oslóban, Norvégiában található egyik legizgalmasabb készülő projektje a pekingi Sub-Center Library, amelyet úgy terveztek, hogy a látogatóknak olyan érzést adjon, mintha egy erdő lombkoronájában lennének. A dombszerű ülőhelyeket tucatnyi karcsú oszlop fogja körülvenni, amelyek a tető szintjén elágaznak, hogy a Kínában őshonos, 290 millió éves ginkkofa leveleit idézzék.

Ábrahámi családi ház, Egyesült Arab Emírségek, Adjaye Associates

Az Egyesült Arab Emírségekben az Adjaye Associates egy több vallást képviselő komplexumot épít, amely egy templomnak, egy mecsetnek és egy zsinagógának ad majd otthont. A stúdió alapítója, David Adjaye elmondta, hogy a projekt célja a három ábrahámi vallás, a kereszténység, az iszlám és a judaizmus ünneplése, valamint a “párbeszéd és a megértés ösztönzése a világ számára kritikus időszakban”.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb