Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

“A jövő építészetének összhangban kell lennie a természettel”: interjú Sou Fujimotóval a Zene Házában

Az EU egyik legnagyobb kulturális beruházása a House of Music Hungary. A Sou Fujimoto Architects által tervezett épület a városlakók és a világ minden tájáról érkező látogatók csomópontjává vált, akik koncertek, kiállítások vagy más zenei előadások megtekintésére érkeznek az épület nyitott stúdióiba.

Az ArchDaily építészeti magazin szerkesztői először 2021 nyarán kerültek kapcsolatba a Liget Budapest Projekttel, és egy lenyűgöző helyszíni látogatáson vehettek részt a House of Music Hungary lenyűgöző épületében. Azon néhány kiválasztott meghívott között voltak, akik bepillantást nyerhettek a város egyik legnagyobb, 200 éves parkjában található projektjének befejező fázisaiba.

A fejlesztők és a kivitelezők versenyt futottak, hogy behozzák a világjárvány miatt kiesett időt – ezt a kihívást minden bizonnyal teljesítették, hiszen a projekt kevesebb mint hat év alatt készült el, és 2021 decemberében nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

A helyszíni munkálatokban mintegy 300 munkás vett részt, köztük néhány képzett szakember, akiket az európai projektben valaha is beszerelt legnagyobb egyszemélyes üvegpanelek felszerelésével és védelmével bíztak meg. Ezek együttesen egy lenyűgöző és akusztikailag innovatív üvegfalú zeneteremet alkotnak. A tér tervezett hangulata már az aranyozott és hanghullám alakú mennyezeten keresztül is érezhető volt, amelyet a város szecessziós korszakának tervei ihlettek.

A sikeres megnyitó és a közönség elismerése ellenére azonban egyvalaki még mindig nem látta az időnként kifürkészhetetlen tervezés eredményét: a projekt építésze, maga Sou Fujimoto. A magazinnak lehetősége volt elkísérni az építészt és csapatát a 2022 szeptemberében a House of Music Hungary első látogatására, és így megismerhették véleményét a projekt jelentőségéről, az általa megtestesített újításokról és a nagyszabású kulturális központon való távoli munka bonyolultságáról. Íme a közösen készült interjú: kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb