Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

10 épület a világ körül, amely jogi csatározásokba keveredett

Miután nemrég a Brit Szépművészeti Múzeum elvesztette a Neo Bankside lakói ellen a magánélet védelme miatt folytatott hosszadalmas bírósági csatát, visszatekintünk más épületekre, amelyek jogi viták tárgyává váltak.

A jogi összecsapások és bírósági ügyek a hozzáférhetőség, a sérülések, az épületkárok, a tervezés és a projektmenedzsment témakörében szerepelnek ebben az összeállításban – a megdöbbentőktől a kifejezetten bizarrakig.

A továbbiakban 10 olyan épületről írunk, amelyek jogi csatározásokba keveredtek:

A Tate Modern bővítése, Egyesült Királyság, Herzog & de Meuron tervei alapján

Herzog & de Meuron által tervezett Tate Modern bővítése hosszas jogi vita tárgyát képezte, miután a közeli, RSHP által tervezett Neo Bankside lakói panaszokat tettek, hogy a galéria kilátóterasza sérti a magánéletüket.

A High Court és a Court of Appeal 2019-ben, illetve 2022-ben elutasította a lakók keresetét, de 2023. február 1-jén az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bíróságának többségi ítélete az elutasításokat hatályon kívül helyezte, és a lakók javára döntött, megállapítva, hogy a kilátógaléria akadályozza őket abban, hogy teljes mértékben kiélvezzék otthonaikat. Az ügyet most visszaküldték a Legfelsőbb Bírósághoz, hogy megoldást találjanak.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb