Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

TRANSFORM! Az energia jövőjének tervezés kiállítás a Vitra Design Múzeumban

Az energia társadalmunk fő hajtóereje; az energia politikai, az energia láthatatlan, az energia mindenütt jelen van. Az energiatermeléssel, -elosztással és -hasznosítással kapcsolatos épületek, infrastruktúra és termékek mindegyike ember alkotása. 

Következésképpen a tervezés kulcsszerepet játszik a megújuló energiára való jelenlegi átállásban. A kiállítás “Transform! Az Energia Jövőjének Tervezése” a tervezés szemszögéből világít rá az energiaszektor átalakulására: a megújuló energiát felhasználó mindennapi termékektől a napelemes házak és szélerőművek tervezéséig; az intelligens mobilitási rendszerektől az önellátó városok futurisztikus vízióiig. 

Mik az energiahatékony termék tervezésének kritériumai? Hogyan járulhat hozzá a tervezés a megújuló energiaforrások használatának növeléséhez? Hogyan segíthetnek az ipar, a kormányzati politikák és mindannyian a fenntartható jövő felé való átmenet megvalósításában?

A globális szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és az éghajlatváltozás megállítása érdekében sürgősen törekedni kell a fosszilis tüzelőanyagok felszámolására. Ahogy a fosszilis tüzelőanyagoktól való függés is befolyásolta mindennapi életünk legapróbb részleteit is, a megújuló energiaforrásokra való fokozatos átállás is ennek megfelelő hatással lesz jövőnkre. 

Itt jön képbe a design, hiszen formát és formát kell adni a fenntartható energia új korszakának. Ezért a tervezésnek közvetítenie kell a tudományos kutatás és a végfelhasználók között. Meghatározza, hogyan lehet az innovatív technológiákat hasznosítani, és gyakran ez a döntő tényező abban, hogy az új megoldásokat a fogyasztók végül elfogadják vagy elutasítják. 

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb