Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Amikor az eldobott játékok fenntartható építőelemekké válnak

A játékok mindenütt jelenlévő jelenléte és a LEGO kockára való rálépés elhúzódó fájdalmára reagálva, az észak-keralai Vadakarában található Wallmakers Toy Storey Residence szoborszerű és fenntartható otthonná varázsolta a műanyag hulladékot.

„Léptél már valaha LEGO blokkra?” – kérdezi Vinu Daniel, a Wallmakers vezető építésze. Ez a látszólag hétköznapi tapasztalat elindította a műanyag – különösen a játékokban – mindenütt jelenlévő jelenlétének és újrahasznosítási lehetőségének mélyebb feltárását. Az így létrejött otthon egy összetett, rácsos cserépből készült homlokzattal ölt testet, amely több mint 6200 eldobott játékot tartalmaz.

A találóan Toy Storey Residence-nek nevezett projektet a Wallmakers építészei tervezték, játékos válaszként a területen mindenütt jelen lévő műanyaghulladékra.

„A műanyagnak sikerült behatolnia mindennapi életünk szinte minden területébe” – jegyzi meg Daniel, kiemelve a hagyományos fajátékok és a biológiailag nem lebomló anyagokra való jelenlegi támaszkodás közötti éles kontrasztot.

Megjegyzi, hogy mivel a globális játékipar 2022-ben meghaladta a 107,4 milliárd dollárt, és a legtöbb játék alkalmatlan az újrahasznosításra, riasztó 80%-uk hulladéklerakókba, égetőkbe vagy az óceánba kerül.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb