Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Természetes anyagok tetőfedésre: fenntartható lehetőségek a modern épületekben

Ha ma a zárt építményekre gondolunk, gyakran a betonfödém jut eszünkbe. Mostanra azonban az éghajlatváltozással és a környezeti károkkal kapcsolatos adatok miatt a beton építőipari felhasználása problémává vált.

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához szükséges, hogy az általános és hagyományos technikákat egyaránt beépítsük építési eszköztárunkba. Ebben az esetben a természetes füvek kiváló megoldást jelentenek.

Bár sokuk megfelel a projekt kívánt jellemzőinek, az évszázadok óta menedéket biztosító anyagokat még nem használták fel a modern építkezésben. A szintetikus bevonatok biológiailag lebomló anyagokat kínálnak, így tartós, jó megjelenésű megoldást jelentenek, amely nagyon kellemes hőmérsékletet biztosít.

Az egyik legelterjedtebb burkolat a nádfedés, melyhez hagyományosan olyan szívós növényeket használnak, mint a rózsafüvet, a piassavát és a santa-fé füvet, hogy védett szerkezeteket hozzanak létre. A tömör nádtető beépítése alulról kezdődik és felfelé halad, különös figyelmet fordítva a tetejére, mivel az építkezés és a későbbi javítások során ki van téve a vízszivárgásnak.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb