Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Startol a Studio Gang 50 százalékban természetes anyagokból épülő párizsi egyetem építése

A Rue des Grands Moulins 39-45. szám alatt található majd Párizs Rive Gauche negyedében, a francia nemzeti könyvtár közelében, amely a kutatás és a felsőoktatás egyik központjának számít. A Központ bővítésének helyszíne egyben része Európa egyik vezető polgári projektjének, amely Párizs bal partjának egykori ipari területeinek fejlesztésére összpontosít. A jelenlegi Központ, amely a bővítési projekt helyszínétől két háztömbnyire található, az új épület elkészülte után bezár.

A Chicagói Egyetem John W. Boyer Központját a Studio Gang a francia fenntarthatósági törvénynek megfelelően tervezte, amely előírja, hogy az új középületeket legalább 50 százalékban fából vagy más természetes anyagból kell építeni.

A chicagói székhelyű Studio Gang az Icade Promotion mellett tervezte a Központot. Az épület olyan kényelmi funkciókkal rendelkezik majd, mint egy amfiteátrum, egy nagyterem, laboratóriumi tantermek, valamint egy függőleges udvar, amely kertekből, teraszokból és az épület közepén végigfutó keringésből áll, felidézve az egyetem chicagói campusának élményét.

Az épületben egy kis könyvtár, a kutatócsoportok és a vendégkutatók számára kialakított munkaterületek, konferenciák és szimpóziumok rugalmas helyszínei, valamint a Központ oktatói, hallgatói, munkatársai és látogatói számára kialakított szabadidős és szabadtéri terek is helyet kapnak. Ugyanebben a tömbben az Icade és a Parc Architectes egy második, Michigan Gardens elnevezésű lakóépületet is tervez.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints idea folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb