Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

‘Paper Log House’: papírcsövekből, fából és tejes ládákból ház

A Glass House, a Shigeru Ban Architects (SBA) és a The Irwin S. Chanin School of Architecture of The Cooper Union bejelentette, hogy elkészült a legújabb installációjuk, a Shigeru Ban: The Paper Log House at The Glass House. 

A The Cooper Union diákjai csatlakoztak az építmény felállításához egy egyedülálló lehetőség révén, amelyet ebben a félévben az egyetem Épülettechnológiai kurzusára kínáltak. A közös installáció 2024. április 15. és december 15. között lesz látható a The Glass House több mint 13 000 éves látogatója számára.

A Pritzker-díjas építész, Shigeru Ban által tervezett és az SBA New York-i irodája által vezetett építési folyamat során 39 építészhallgatót irányítottak a papírrönkház elkészítéséhez és összeszereléséhez. 

A Paper Log House technológiáját eddig az elmúlt 30 év során az öt kontinens katasztrófa áldozatainak ideiglenes elhelyezésére telepítették. 

A The Paper Log House alkatrészekeit a The Cooper Union iskolában gyártották 5 hét alatt, majd teherautóval szállították a New Canaan-i telephelyre. 2024. március 18-án és 19-én erős szélben és csípős hidegben 17 hallgató, oktatók és SBA munkatársai mindössze tizenöt óra alatt szerelték össze a szerkezetet a kétnapos időszak alatt.

A cikk eredetileg a ww.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb