Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Öko építésű városi ház: egy 50%-ban természetes anyagokból épült sorház Párizsban

A Déchelette Architecture által tervezett, nagy döngölt földfal alkotja ennek a párizsi sorháznak és művészstúdiónak a homlokzatát. A stúdió úgy véli, hogy ez az egyik első példa a döngölt földdel történő építkezésre a városban. Az építkezéshez keresztlaminált fát is használtak.

Párizs 18. kerületében, egy kis macskaköves utcában, egy városi ház szívében Sarah Valente művész hibrid otthont akart létrehozni a művészi kísérletezés, találkozó, kiállítás és lakóhely között, tiszteletben tartva az ökológiát és korunk éghajlati kérdéseit. Az ehhez felhasznált bio- és geoforrású anyagok: nyersföld homlokzat, fa szerkezet és bioszálas kender szigetelés

Philibert és Emmanuelle Déchelette építésztestvérek a projekttulajdonos kívánságait azáltal valósította meg, hogy az ambiciózus programba bevontak egy vályogházat, az elsőt Párizsban. A föld egyedi textúrájának kiemelése érdekében a minimális finomságú áthidalókat acélból készítik és négyzet alakúak, hogy vizuálisan szinte teljesen eltűnjenek, monolitikus szemcsés és rétegzett megjelenést kölcsönözve a homlokzatnak.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb