Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Manilapapír-halmok alkotják ezeket az organikus formájú székeket

A divat és a művészet világában eltöltött idő után Brian Thoreen megalapította a Thoreen & Ritter tervezőirodát, mielőtt megnyitotta saját nevét viselő tervezőirodáját. A Los Angeles belvárosában található Thoreen tervei az anyagok és a készítő közötti bensőséges találkozásból erednek. Thoreen olyan változatos összetevőkkel dolgozik, mint a fém, a márvány, a fa és a gumi, és ezeket a nyers formákat élesen geometrikus bútordarabokká vagy lámpákká alakítja, lehetővé téve, hogy az egyes anyagok felületének sajátosságai határozzák meg a tárgy végső megjelenését.

„Ebben az életben szinte minden a képzelet aktusával kezdődik. Mámorító folyamat a világot úgy elképzelni újra, ahogyan az tetszik, és aztán extrém sajátosságokkal, kompromisszumok nélkül fizikai létezésre bírni” – mondta Thoreen a folyamatáról.

Legújabb, „Paragraphic in Four Stacks” című papírszobrászati remekműve egy négy székből álló szett, amely manilapapír-halmokból készült. Ez része a mexikóvárosi művészeti héten a Masa Galériában megrendezett kiállításnak, amely a fenntartható bútorgyártást vizsgálja papír vagy karton mint szerkezeti anyag felhasználásával.

A szobor egy aprólékos és aprólékos folyamat volt, amelynek elkészítése tíz ember fáradhatatlan munkáját vette igénybe egy hónapon keresztül. A székek 3000 egymásra rakott manilapapírból készültek, amelyeket csak az ülésen ragasztottak össze egyenként. Így lehetővé téve, hogy a szélek a ragasztás során keletkező természetes feszültségtől természetes módon görbüljenek vagy dőljenek fel, és organikusan formálják a székek háttámláját.

Thoreen szerint a „Paragraphic in Four Stacks az első felfedezése a manilapapír bútor léptékű felhasználásának”.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb