Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Homlokzati megoldások a ‘Net Zero’ architektúrát szem előtt tartva

Az építőipar globális helyzetéről szóló 2021-es jelentés rávilágít egy aggasztó valóságra: a szén-dioxid-kibocsátás körülbelül 40 százaléka az építőiparból származik. Emiatt kritikus fontosságú, hogy az iparág vezetői prioritásként kezeljék az innovatív stratégiák, technológiák és anyagok feltárását, hogy hozzájáruljanak az egyetemes fenntarthatósági célhoz, azaz legkésőbb 2050-re a szén-dioxid-semlegesség eléréséhez.

Ennek fényében ez a cikk három különálló terméket és rendszert – alacsony szén-dioxid-kibocsátású üveget, alacsony szén-dioxid-kibocsátású betont és könnyű anyagokat – vázol fel, amelyeket az építészek munkáik során a fenntartható építészeti tervezés elősegítése érdekében használnak fel.

Alacsony szén-dioxid-kibocsátású üveg

Az ORAÉ® név a Horae-ból származik, amely a görög mitológiában az idők és az évszakok változását szimbolizálja. A Saint-Gobain Glass abban a hitben választotta ezt a nevet, hogy új terméke valódi változást jelent, a fenntarthatóság új korszakát hirdetve azáltal, hogy közelebb viszi a piacot a dekarbonizációhoz.

Az ellenőrzött EPD*-nek köszönhetően az ORAÉ® – a világ első alacsony szén-dioxid-kibocsátású üvege a piacon, amelyet 2022 szeptemberében dobott piacra a Saint-Gobain – alacsony szén-dioxid-kibocsátású üvegnek bizonyult: 6,64 kg CO2 ekv./m² (a Cradle-től). to Grave 4 mm-es aljzathoz).

Ez 42%-os csökkenést jelent a Saint-Gobain Glass európai alapvonalához képest az átlátszó üvegeknél, köszönhetően a kiemelkedően magas mennyiségű újrahasznosított tartalomnak (64%), valamint a műszaki, minőségi vagy esztétikai teljesítmény kompromisszumok nélkül.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb