Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Green House: egy alacsony energiaigényű otthon, mint “otthoni méretű üvegház” 

A Green House a tottenhami Clyde Circus Természetvédelmi Terület egy kis hátsó sávjában épült. A telek körül kocsiházak, gyümölcsösök, üvegházak és mezőgazdasági kertek álltak. A maradványokkal szemben egy kis területen pedig az újra elvadult erdő.

A Green House tervezése a hely természetrajzára és zöldellő jellegére támaszkodik: egy otthoni üvegház kortárs újragondolását nyújtja. Olyan design, amely elmossa a határokat a belső és a külső terek között, és újrazöldíti az egykor elhagyatott helyszínt.

A Hayhurst & Co építészeti stúdió Green House projektje elnyerte a RIBA 2023-ban az Év Háza címet.

A tottenhami sikátorban egy meglévő otthon helyébe lépve, a növényekkel és fénnyel teli rezidencia egy riád mintájára készült – egy hagyományos marokkói ház, amely egy központi udvar köré épül.

„A Green House egy igazi oázis a városban” – mondta Dido Milne, a zsűri elnöke, aki az Eton stúdió igazgatója.

„Egyszerre szellős és hangulatos, merész, ugyanakkor tiszteletben tartja szomszédait. Szemed egyszerre húzódik felfelé a szabad ég felé, és lefelé és kifelé a nappalin a zöldellő növényzet felé” – folytatta.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb