Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Egészséges és fenntartható építészet: a kenderrel való építés előnyei

A kender, amelyet gyakran függőséget okozó tulajdonságaival vagy gyógyászati felhasználásával társítanak, számos alkalmazási lehetőséget kínál, beleértve az építőanyagként való felhasználását is.

Ebben a cikkben arra törekszünk, hogy rávilágítsunk a kender építőiparban történő felhasználásának számos előnyére, beleértve a hőszigetelő tulajdonságait és azt, hogy teljes épületek építésénél felhasználható.

A kender környezetbarát megoldás, minimális hatással van a bolygóra az építési folyamat, az üzemeltetés és a bontás során. Ezenkívül hihetetlenül energiatakarékos, minimális fűtést és légkondicionálást nem igényel, még télen sem.

Történelmileg a kendert évszázadok óta használták kötél, ruházat, vitorlavászon és zsákok előállítására. Napjainkban szigetelőanyagok, kompozit anyagok gyártásában, sőt az autóiparban is alkalmazzák. Annak ellenére, hogy a magyar történelem egyik legrégebbi növénye, és a múltban is széles körben használták, a műanyag térnyerése miatt a kendertermesztés drasztikusan visszaszorult.

Az 1880-as évek végén Magyarországon volt a világ legnagyobb kendertermő területe, ahol 85 000 hektár ipari kendert termeltek. Magyarország ma a világ termelésének mindössze 8%-át adja, mintegy 100 hektár kendertermesztéssel.

Hiszünk abban, hogy a kender képes forradalmasítani az építőipart, és izgatottak vagyunk, hogy ennek a mozgalomnak az élére állhatunk.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb