Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Barcelona lett az UNESCO 2026-os építészeti világfővárosa 

Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója Barcelona városát hivatalosan is az építészet világfővárosává nyilvánította 2026-ra. A kijelölés az építészet világfővárosaként működő UNESCO-UIA vegyes bizottság ajánlása alapján történt, amelynek elnöke a kiváló építész, Dominique Perrault.

Barcelona folytatja tehát Koppenhága eredményeinek feldolgozását – azáltal, hogy bemutatja, hogyan tud az építészet és a kultúra válaszolni a mai kihívásokra a globális közjó és a jövő érdekében. generációk,

Az UNESCO és az UIA közösen indította útjára az Építészet Világfővárosa kezdeményezést, hogy kiemelje az építészet, a várostervezés és a kultúra kulcsfontosságú szerepét a városi identitás kialakításában és a fenntartható városfejlesztésben. Az UNESCO háromévente jelöli ki az UIA világkongresszusainak otthont adó városait az építészet világfővárosává.

A kijelölt város globális fórummá válik, amely a kortárs várostervezési és építészeti kérdésekről szóló viták élére áll. A 2020-as Rio de Janeiro és az idei Koppenhága után Barcelona lesz a harmadik város, amely megkapja ezt a kijelölést.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb