Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Az UNESCO szerepe a kulturális és építészeti örökség megőrzésében

Az építészetet mindig is a mindig is az állandóság és a múlandóság kérdése befolyásolta. Az építéshez használt anyagok és az építés módja szorosan összefügg azzal, hogy miként képzeljük el a jövőt.

Az UNESCO, mint az oktatás, a művészet, a tudomány és a kultúra terén folytatott nemzetközi együttműködést támogató szervezet elkötelezett a történelem és a növekedés, a megőrzés és a változás közötti kapcsolat feltárása mellett.

Az éghajlati válsággal és az ezzel járó nyugtalansággal az építészet, a tájak és a városok folyamatosan veszélyben vannak, így a kulturális környezet kritikusabb, mint valaha. Az UNESCO, mint az Egyesült Nemzetek Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete, elkötelezett az ENSZ Közgyűlése által 2015-ben elfogadott 2030-ig tartó menetrendben körvonalazott Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) elérése mellett.

Programjai nemzetközi együttműködés révén hozzájárulnak a béke kialakításához. Szerintük a párbeszéd és a kölcsönös megértés a béke alapja, amelynek az emberiség közötti lelki és erkölcsi szolidaritáson kell alapulnia.

Az UNESCO világörökségi helyszínei jogilag védett műemlékek vagy kulturális, történelmi, tudományos vagy egyéb jelentőségük miatt kijelölt helyszínek. A következő projektek az UNESCO világörökségi helyszínein vagy azok közelében épültek, és mindegyik célja a kulturális örökség fontosságának tudatosítása és megértése.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb