Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld építészet

Az ÉCAL diákjai Artek bútorhulladékból készítettek gyerekjátékokat

A finn Artek ikonikus bútorgyártó céggel együttműködve az ECAL ipari formatervező szakos hallgatói Julie Richoz tervező vezetésével olyan játékos gyermekeknek szánt tárgyakból álló kollekciót mutatnak be, amelyek b-minőségű, selejtes és félkész anyagokból, valamint hulladékokból készültek.

Az ÉCAL ipari formatervezés alapképzésének másodéves hallgatói által készített tervek között egy modernista ihletésű babaház, egy egyensúlyozó kerékpár, egy kerekes szék és egy plüssbárány is szerepel, tengeri élőlényeket formázó furcsa plüssjátékok mellett.

A projekt alatt egy játszótéri csúszda és egy függőlétra is készült „a csillagok eléréséhez”, egy igéző márványlabirintussal, egy apró színházzal „a legjobb barátokkal való spontán játékhoz”, és egy praktikus ruhatartó, amely „segít rendet tenni a gyerekszobában egy fárasztó nap után” – hogy csak néhányat említsünk..

Az Artek és alapítói szellemiségéhez hűen a termékek a tudatos gyártást népszerűsítik, és igyekeznek kiemelni azokat a természetes anyagokat, amelyekből ezek a tervek készültek. A projekt bemutatásra került a Fiskars Village Art & Design Biennálén – 2022. május 22. és szeptember 4. között.

A 3R elven készült tárgyak a svájci-francia tervező és az ÉCAL oktatója, Julie Richoz irányításával valósultak meg. A tervező 27 diákot vitt a finnországi Turku városába, hogy meglátogassák az Artek gyárát, az ország leghíresebb építésze és tervezője, Alvar Aalto által 1935-ben alapított bútormárkát. Itt a diákok anyaghulladékokat és félkész, selejtes gyártási darabokat is gyűjtöttek. A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb