Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Az agyag, mint fenntartható nyersanyag kiváló minőségű és tartós járólapokhoz

Mivel nagyon finom ásványokból áll, és a kőzetek hosszú ideig tartó eróziója során keletkezik, az agyagnak olyan tulajdonságai vannak, amelyek azt kiemelkedően hasznossá teszik.

Nedves állapotban nagyon rugalmas, de mégis kemény lesz, és különféle formákra formázható. Tartóssága, időjárási viszonyokkal és forgalommal szembeni ellenálló képessége, természetes árnyalata és könnyű beszerelése miatt az agyagtermékeket gyakran használják kültéren.

Az agyagtéglák, mint építőanyag története a Római Birodalomban kezdődik, ahol utcákon és köztereken használták. Az idő múlásával ezeknek a lapoknak a gyártási technológiája fejlődött, lehetővé téve a gyártási folyamat során átláthatóbb és rugalmasabb anyagok előállítását, valamint méretek és elrendezések készítését. A gyártási folyamat során az agyagot összekeverik vízzel, kikanalazzák, négyzetekre vagy téglalapokra vágják, majd tűzben égetik, hogy kemény és erős legyen.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb