Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A szerves hulladék veszélyeztetheti az ökoszisztémát: az Osmose és a Sages élelmiszerhulladékkal színezett micélium-terméke

Az Osmose Studio, egy brit székhelyű stúdió, micéliummal dolgozik, hogy gomba alapú bőrt hozzon létre egy olyan piacon, ahol nehéz idők járnak a fenntarthatóbb termelésre való átállással.

Az Osmose Studio, Aurelie Fontan és Ashley Granter társalapítókkal jelenleg ennek a célnak a megvalósíthatóságán dolgozik. Az Egyesült Királyságban működő cég egy interdiszciplináris tervezőstúdió, amely regeneratív anyagokkal foglalkozik a design, a háztartási cikkek és a divatipar számára. 

Mindezek az átláthatóság, a körforgás és az ökoszisztémáról való gondoskodás ernyőfogalma alatt működnek. 2019-ben megalapították a Mykkö-t, az Osmose Studio K+F projektjét, amely a micéliumos bőr előállításának szentelte magát. 

A divatipar által okozott kibocsátások 80%-áért a szintetikus festés felelős. Ezek a festékek nem biológiailag lebomló vegyi anyagokra támaszkodnak, amelyek mérgezőek, mutagének, rákkeltőek és erősen környezetszennyezőek.

A Sages, szintén brit vállalkozás, fenntartható alternatívaként természetes festékeket állít elő élelmiszerhulladékból.

A két cég, Sages és Osmose, most együttműködve ötvözték tudásukat és technológiájukat, és természetes élelmiszer-hulladékkal festett micéliumlapokat hoztak létre, amelyek a cserzett bőr megjelenését utánozzák. 

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb