Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A SOM nettó nullszaldós kampuszt tervez | New York Climate Exchange

A SOM építészstúdió nyilvánosságra hozta a New York Climate Exchange terveit, egy tömegfából készült, nettó nullszaldós „élő laboratóriumot”, amely a New York-i Governors Islanden épülne.

A SOM által a Stony Brook Egyetemmel együttműködésben tervezett új campus célja, hogy a fenntarthatóság modelljévé váljon, energiapozitív stratégiákat alkalmazzon, és elősegítse a kutatást, az oktatást és az éghajlati megoldásokról szóló fontos beszélgetéseket.

Mint az első ilyen jellegű nemzetközi központ, példamutatóan jár elöl a tömeges faépítéssel és a helyszíni napenergia-termeléssel. A helyszín egy interaktív élő laboratóriumot fog magában foglalni, amely 400 000 négyzetméternyi épületterülettel rendelkezik majd, amely kutatási laboratóriumokat, tantermeket, kiállítási területeket, üvegházakat, kárenyhítési technológiákat és lakóépületeket foglal magában.

„Az új campus tervezése az éghajlati válság megoldásához szükséges gondosságot testesíti meg azáltal, hogy szinuszos tömegfából készült pavilonokat szövögetünk a park dombos tájába, és újrahasznosítjuk a Governors Island történelmi épületállományát” – mondta Colin Koop, a SOM tervező partnere.

„Ezek a terek együttesen elősegítik az éghajlatkutatás fejlődését, és olyan új technológiákat tesztelnek, amelyeket az egész városban és végül az egész világon be lehet vetni” – tette hozzá Koop.

A New York Climate Exchange „nem csak a szén-dioxid-kibocsátás utáni világunk színpadát teremti meg, hanem egy új, lenyűgöző közterületet is létrehoz minden New York-i számára” – állítja a SOM.

A campuson szervezett tevékenységek között például zöld munkahelyek és készségfejlesztő programok is szerepelnek a helyi lakosok számára, és a börze helyi intézményekkel is együttműködik az éghajlatváltozás okozta társadalmi és gyakorlati kihívások kezelésében.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb