Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld építészet

A RICEWAVE ™ egy környezetbarát gyantaanyag, amely újrahasznosított, nem ehető rizsből készül

A RICEWAVE ™ egy új, környezetbarát anyag, amely „rizsgyantát” tartalmaz, egy biomassza műanyagot, amely újrahasznosított, zúzott rizsből készül. A japán bútorgyártó meuble által a partnercégekkel biomass resin holdings és mitsui & co. plastics ltd. együttműködésével kifejlesztett anyag nem ehető rizst használ fel, amelyet ki kell dobni.

Rizsgyanta

„Új szemszögből gondolkodtunk a termékfejlesztésről, és már több mint öt éve tanulmányozzuk és prototípuskészítjük a biomassza anyagokat használó termékeket” – mondja Michiaki Sakata, a meuble co., ltd. vezérigazgatója. „A különböző anyagok, köztük a tengerentúli biomassza anyagok tanulmányozása során találkoztam a rizsgyantával, és rezonáltam arra a tényre, hogy Japánban készül, és hogy olyan rizshulladékot használnak fel, amelyet az emberek nem ehetnek meg, és ki kell dobniuk.”

RICEWAVE ™

A meuble a biomass resin holdings és a mitsui & co. plastics ltd. társaságokkal közösen fejlesztette ki a RICEWAVE ™ öko-anyagot, mint a polietilén környezetbarát alternatíváját. A bútorgyártó cég eddig polietilént használt alapanyagában, a „LITEWAVE®”-ben, amelyet saját szabadalmaztatott technológiával állít elő. A meuble arra törekszik, hogy csökkentse ennek a kőolajból származó gyantának a felhasználási arányát, és egy fenntarthatóbb, környezetbarát irányba mozduljon el, ezért most rizsgyantát épít be termékei gyártásába. „Bár ez egy olyan anyag, amely az eddigieknél nagyobb mértékben igényli a gyártási feltételek beállítását, a jövőben partnereinkkel együttműködve és tanácsaival tervezzük a teljes körű gyártás beindítását, hogy megnézzük, sikerül-e még tovább növelni a biomassza arányát” – állítja a japán vállalat. Közösen tervezik a RICEWAVE ™-ból készült belsőépítészeti termékek, például kanapék és matracok piacra dobását.

A biomassza anyagokra, és különösen a rizsgyantára való áttérés előnyei közé tartozik a CO2-kibocsátás csökkentése. A mitsui & co. szerint a normál műanyag zacskóról a 30% rizsből készült biomasszából készült zacskóra való áttéréssel a CO2-kibocsátás 30%-kal csökkenthető, így hozzájárulhatunk a karbonsemlegességhez. Emellett az akár 70%-ban rizzsel keverhető rizsgyanta hatékonyan hasznosítja a régi, kidobott, élelmiszernek nem alkalmas rizst. így nemcsak a CO2-kibocsátást csökkenti, hanem a mezőgazdaságot is támogatja. „Japánban hatalmas a felhagyott termőterület, amely meghaladja két tokiói nagyváros területét” – magyarázza a vállalat. „Elkezdtük a rizsgyanta rizs előállítását ezeken az elhagyott földeken, ami mezőgazdasági támogatáshoz vezet, és célja a régió újjáélesztése.” Ha a rizs a kukoricával és a cukornáddal egyenértékű alternatív forrásnak tekinthető, akkor ez megoldást jelenthet Japán környezeti és ipari problémáira.

Forrás: www.kp.hu

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb