Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A fenntartható építészet felfedezése szimbiocén élet és micéliumtömbök révén

A jelenlegi antropocén korszakot a Föld geológiájára és ökoszisztémáira gyakorolt jelentős emberi hatás jellemzi. Azonban egy új kifejezés, a szimbiocén, amelyet Glenn Albrecht ausztrál filozófus és környezetvédő alkotott meg, pozitívabb képet fest a jövőről.

Olyan világot képzel el, ahol az emberek együttműködnek a természettel, hogy regenerálják és helyreállítsák a környezetet, ami egy fenntarthatóbb és harmonikusabb világhoz vezet.

Felismerve, hogy az építészek és várostervezők kulcsszerepet játszanak ennek az átalakuló időszaknak a kialakításában, a PLP Labs egy éven át tartó kísérletet végzett a micélium biokompozitok szerkezeti képességeinek és építészeti potenciáljának feltárására.

Ez a laboratórium, amely a PLP Architecture kutatási és innovációs ágaként szolgál, multidiszciplináris megközelítést alkalmaz a tervezés és technológia, az antropológia, a társadalomtudományok és a fenntartható anyagok terén.

A Symbiocene Living, a PLP Labs legújabb telepítése a 2023-as Clerkenwell Design Week rendezvényen, kutatásaik bizonyítéka. Bemutatja az ember és a természet szimbiotikus kapcsolatát azáltal, hogy mindennapi tárgyakat, például asztalokat, ültetvényeket és székleteket termeszt a micéliumból.

Ezek az objektumok teljes mértékben biológiailag lebomlanak és környezetbarátak, tükrözik a bölcsőtől bölcsőig megközelítést, és egy olyan jövőt, ahol az emberi tervezés a bolygó veszélyeztetése nélkül kielégítheti igényeinket.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb