Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A cseh pavilon a bizonytalan munkakörülmények problémájával foglalkozik a 2023-as Velencei Építészeti Biennálén

A Cseh Köztársaság Nemzeti Pavilonja bemutatta „A nem bizonytalan jövő irodája” című kiállítást a 18. Velencei Építészeti Biennále Nemzetközi Építészeti Kiállításán.

A kiállítás az építész szakma, különösen a fiatal szakemberek előtt álló aktuális, égető problémákat vizsgálja a kiinduló kérdéssel: „Hogyan tervezhetnek az építészek egy jobb világot, ha ők maguk is egy mérgező munkarendszerben dolgoznak?”.

A kiállítást Helena Huber-Doudová kezdeményezte, Eliška Havla Pomyjová, David Neuhäusl és Jan Netušil munkáit mutatja be. A kiállítás tematikája a “Fiatal építészek munkakörülményei” című 2020-as kutatáson alapul, amely arra a következtetett, hogy a fiatal szakemberek közel 50%-a szabadúszóként dolgozik egyetlen vállalkozónak, olyan foglalkoztatási juttatások nélkül, mint az egészségbiztosítás vagy a társadalombiztosítás.

A magas arány más problémákkal is együtt jár: a fiatal építészek 62%-a túlórázik, beleértve a rendszeres vagy alkalmi hétvégi munkát is, 32%-uk pedig nem rendelkezik rendszeres vagy állandó jövedelemmel.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb