Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Puha szilícium-dioxid: a textil és az üveg között

Közel egy évnyi kutatás után a kanadai Sarah Roseman kanadai designer kifejlesztette a soft silica-t – egy új anyagot, amely a textil és az üvegmunka határán helyezkedik el. Az innovatív és fenntartható ipari alternatívák megtalálására törekedve kutatásait az üvegben rejlő lehetőségek átgondolásával és az üvegszálak kötésével való kísérletezéssel kezdte. Ettől kezdve a „hibrid” közeg számos különböző alkalmazásába merült bele, és végül egy egyre növekvő mintaarchívummal gazdagodott.

Az olvasztott üveg bonyolult lehetőségei

A soft silica létrehozásának folyamata az üvegszálak kemencében történő megolvasztásával kezdődik. Amint az üveg „lágy” állapotba kerül, Roseman könnyedén manipulálni tudja az üveget, és összetett formákba tudja kötni. Ahogy a tervező elmagyarázza: „az üveg dinamikus anyag, és a technika lehetővé teszi az olvadt állapot mozgásának finom irányítását. az üveggel való ilyen módon történő munka szépsége az, hogy az olvadó anyagot a levegőben fogva láthatjuk, olyan anyagot hozva létre, amely úgy tűnhet, mintha az időben lebegne”.

A projekt, mely Sarah Roseman formatervező az egyetemi diplomájának záróprojektjeként indult, jelenleg üveggobelinekből és szobrászati edényekből áll, amelyek a textil tapinthatóságát az üveg vibrálásával kombinálják. A kutatás másik iránya arra összpontosít, hogy rézdrótot építsenek be az üvegbe, és lehetővé tegyék, hogy áram folyjon rajta keresztül, hogy fényforrásokat tápláljon. mivel a rézdrótot akkor lehet beépíteni, amikor az anyag még rugalmas, roseman elég pontosan tud vezetéket futtatni a végső olvasztott üvegtárgyon. A teljes cikk itt tekinthető meg.

Forrás: www.kp.hu

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb