Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Európa legnagyobb nádtetős szerkezete egy németországi fürdő tetején

A nádtető egy megfizethető tetőfedés, mely környezetbarát, mivel az anyag könnyen termeszthető és betakarítható, a betakarításhoz pedig minimális felszerelés szükséges. Annak ellenére, hogy a nádtetők a telepítés során többe kerülnek az intenzív munkaigény miatt, az anyag fenntartható erőforrás.

Az egyedi esztétikai megjelenésű nádtető sokkal nagyobb szigetelőértékkel rendelkezik, mint bármely más hagyományos tetőfedés. Megfelelő anyagválasztással és részletességgel a jól karbantartott nádtető télen melegen, nyáron hűvösen tartja az épületet, és további előnye, hogy rendkívül hangszigetel. Megfelelő karbantartás esetén tartósak is lehetnek, és jó szellőzést biztosítanak. Rendszeres karbantartást igényelnek azonban az olyan problémák elkerülése érdekében, mint a rothadás vagy a kártevők.

A németországi Sylt szigeten található Lanserhof Sylt gyógyfürdő Európa legnagyobb nádtetős szerkezetével büszkélkedhet, amelyet az Ingenhoven Architects építészeti stúdió tervezett.
A stúdió a környező dűnékből és az egykori épület nádtetőjéből merített ihletet, és az egykori katonai helyszínt egészségügyi központtá változtatta.

A Lanserhof Sylt hagyományos fürdőlétesítményeket kínál, mint például sósvizű medencét, edzőtermet, mászófalat, jógastúdiót, szaunát, gőzfürdőt, könyvtárat és beltéri-kinti társalgókat. Ezenkívül fejlett egészségügyi szolgáltatásokkal rendelkezik, mint például CT-szkennerek, EKG-monitorok és vastagbél-hidroterápiás székek.

Az üdülőhely tetején található, 7100 négyzetméteres nádfedeles épület, amelyet a sziget dűnés tája ihletett, a természetes környezetet tükröző színpaletta: bézs, fehér, szürke, fapadló és tágas ablakok. A projekt előnyben részesítette a környezetbarát anyagokat, például a kezeletlen természetes nádat, míg a tetőszerkezetet a helyi kézművesek fából ügyesen készítették el, leküzdve a sziget elhelyezkedéséből adódó logisztikai kihívásokat.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. A folytatásért kattints ide!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb