Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

DR Horton fű alapú mennyezet- és falpanelekkel épít házat Észak-Karolinában

A gyorsan növekvő évelő fűből készült szén-negatív építőanyagokat gyártó Plantd stratégiai együttműködést jelentett be a DR Horton, Amerika legnagyobb házépítője mennyiségben.

A DR Horton 250 000 falburkolati és tetőburkolati szerkezeti panelt vásárolt, amelyeket több mint 1000 új családi házba szerelnek be, Észak-Karolinától kezdve. Együttműködés DR Horton csatlakozik a Plantd azon törekvéséhez, hogy a szén-negatív építőanyagokat a lakástulajdonosok és bérlők lehető legszélesebb köre számára hozzáférhetővé tegye Amerika-szerte.

A gyorsan növekvő évelő fűvel, mint a tervezett építőanyagok alapanyagául szolgáló tenyésztéssel a Plantd alternatívát fejlesztett ki a faalapú orientált szállemez (OSB) helyett, amely a leggyakrabban használt mesterséges építőanyag az Egyesült Államok lakásépítő iparában.

A Plantd szerkezeti paneljei, amelyeket pontosan ugyanúgy szerelnek fel, mint az otthoni építés során, az OSB-lemezekkel egyszerű kapcsolót jelentenek az otthonépítők számára, hogy csökkentsék az új házak szénlábnyomát, miközben javítják az épület általános teljesítményét. A panelek gyártása során nulla fát vágnak ki, és a cég becslései szerint minden új otthon öt tonna szén-dioxid-kibocsátást köt meg a légkörből. A Plantd szerkezeti panelei jobb nedvességállóságot és lényegesen nagyobb szilárdságot biztosítanak, mint a hagyományos OSB.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb