Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

Abu Dhabi építészeti városkalauz: a város építésének 50 éve

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi városa a Perzsa-öbölben található egy szigeten, amelyet egy rövid híd köt össze a szárazfölddel.

A helyi és szövetségi kormányhivataloknak, valamint az Egyesült Arab Emírségek elnökének otthont adó nagyvárosban korábban egy fejletlen, csak helyi jelentőségű város volt, amely rekord-gyorsaságú fejlődéssel és urbanizációval nagy befolyású metropolisszá alakult át.

Katsuhiko Takahashi japán építész 1967-ben készítette el a város főtervét, annak 40 000 fős lakosságával. Az Abu Dhabi Plan 2030-ban ösztönzött, magas felhőkarcolók jelképezik napjainkban az ikonikus építészetét, valamint az Al Maryah sziget új fejlesztései, és a Sheikh Zayed mecset, amelyet a néhai elnök, Sheikh Zayed -aki szintén mai Egyesült Arab Emírségek fejlődésének egyik kulcsfigurája– kormányzása alatt kezdeményeztek és építettek.

Az alábbi galéria 20 kortárs építészeti projektet mutat be, amelyek azt mutatják be, hogy mit kínál Abu Dhabi városa, olyan úttörő építészmérnökök projektjeivel, mint Jean Nouvel, Foster + Partners, Zaha Hadid Architects, MZ Architects és Adjaye Associates.

A cikk folytatásáért kattintson ide!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb