Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A Snøhetta innovatív anyaggal vezette be újra egy klasszikus világítástechnikai modellt

A Snøhetta a vezető svéd világítástechnikai gyártóval, az ateljé Lyktan-nal kötött partnerséget, hogy fenntartható megoldásokat tárjon fel a világítástechnikai tervezésben. Az együttműködés középpontjában az anyaginnováció áll, és az atelje Lyktan 1970-es évekbeli ikonikus Supertube lámpája átfogó anyagkutatással kortárs átalakítást kap. Az eredmény a Superdupertube.

A Superdupertube középpontjában az anyagai állnak, amelyek a Snøhetta regeneratív tervezés és anyagkutatás iránti elkötelezettségét mutatják. A projekt néhány évvel ezelőtt kezdődött, egy építész, egy tájépítész, egy belsőépítész és a Snøhetta műhelymestere, Ateljé Lyktan együttműködésével.

A cél egy kisebb ökológiai lábnyomú, helyi forrásból származó megoldás anyagainak feltárása volt. A robusztus rostjaival és minimális környezeti hatásával rendelkező kender optimális választásnak bizonyult, amely a hagyományos alumíniumváltozatokhoz képest több mint 50%-kal csökkenti a CO2-kibocsátást.

A beszállítókkal, a Bergman’s-szal és a Trifilonnal való együttműködés a fenntartható anyagfejlesztés új állomásához érkezett. A fenyőtobozokkal és kávézaccal tett kezdeti kísérletek a kenderrost felfedezéséhez vezettek, bemutatva a partnerségek jelentőségét a fenntartható tervezés határainak kitolásában. A Superdupertube az első olyan projekt, ahol kender alapú anyagot extrudálnak egy meglévő extrudálási eljárással.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb