Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Építészeti érdekességek

A Foster + Partners koncepciótervet dolgozott ki a dubaji vertiport terminálra

Őfelsége Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk a 2023-as kormányzati csúcstalálkozón jóváhagyta a Dubai Nemzetközi Repülőtér (DXB) mellett található Skyports Infrastructure vertiport terminál előzetes koncepciótervét.

A globálisan elismert építészeti cég, a Foster + Partners a vertiport terminál koncepcióját a Skyports Infrastructure-ral, a fejlett légi mobilitási (AAM) iparág vertiport-technológiájának vezető tervezőjével és üzemeltetőjével együttműködve dolgozta ki.

A DXB vertiport egyike annak a négy kezdeti helyszínnek, amelyeket jelenleg a Skyports Infrastructure és a dubaji Közúti és Közlekedési Hatóság (RTA) vizsgál.

A helyszínek egy olyan jövőbeli elektromos függőleges fel- és leszálló (eVTOL) infrastruktúra-hálózat víziójának részét képezik, amely Dubaj legnépszerűbb – és legnépesebb – területeit köti majd össze, és nagy sebességű, kibocsátásmentes utazást biztosít. A vertiport-hálózat integrálódni fog a meglévő közlekedési csomópontokhoz, köztük az RTA dubaji metróhálózatához és a dubaji nemzetközi repülőtérhez.

David Summerfield, a Foster + Partners stúdiójának vezetője elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a kialakulóban lévő AAM-iparág számára kifejlesztettük a vertiport koncepcióját, amely átalakítja a dubai utazási módot. A koncepcionális vertiport összekapcsolódik a Dubaji Nemzetközi Repülőtérrel és a dubaji metróval, hogy a nemzetközi és belföldi utasok számára zökkenőmentes, fenntartható utazást biztosítson a városon belül”.

A cikk eredetileg a www.kp.hu weboldalon jelent meg. Kattints ide a folytatásért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb